Lifestyle

E mbuluar si myslimane në veshje, si shpëtoi 25-vjeçarja nga pengmarrja (Video)

Silvia Romano, vullnetarja e rrëmbyer 18 muaj më parë në një fshat në Kenia, është rikthyer në Itali. Avioni që e ktheu atë në vendin e saj zbarkoi në Ciampino ku, përveç familjes, Kryeministri Giuseppe Conte dhe Ministri i Jashtëm Luigi Di Maio e mirëpritën.

Gruaja e re e qeshur përshëndeti Kryeministrin Conte dhe ministrin e Maio dhe më pas përqafoi prindërit dhe motrën e saj për një kohë të gjatë. Vullnetarja u la e lirë dje në një zonë jo larg nga kryeqyteti i Somalisë. Silvia Romano zbriti nga shkalla e aeroplanit, duke veshur një mantel të gjelbër, veshje si gratë myslimane, e mbuluar kokë e këmbë. Ajo gjithashtu vesh një maskë anti-koronavirus. Nga avioni ku zbriti e shoqëruan njerëzit e maskuar, të shërbimeve sekrete.

Për të shpëtuar vullnetaren italiane janë angazhuar forcat e shërbimit sekret italian, turk dhe kenian. Ajo dyshohej se ishte rrëmbyer nga grupet ekstremiste terroriste.

Momentet kur ajo u mor nga rrëmbyesit, hipoteza e konvertimit të saj në myslimane dhe fazat e lëshimit me hipotezën e pagimit të një pagese si shperblim. Këto do të jenë gjithashtu çështjet që do të trajtohen gjatë rrëfimit midis Silvia Romano dhe hetuesve dhe të cilat do të zhvillohen pasdite në kazermat e Carabinieri del Ros në prani të prokurorit.
Magjistratët  kanë filluar një hetim për rrëmbimin e saj, ku me muaj kane bashkënuar me  autoritetet e Kenias dhe te Somalise. Për ata që hetuan fazën e parë të rrëmbimit, ajo u mor peng nga një bandë prej 8 personash që më vonë do ta transferonin vajzën në grupe islamik të lidhura me Al Shabaab në Somali.

Silvia Romano ishte rrëmbyer në Kenia 18 muaj më parë

Silvia Romano, e cila punonte si vullnetare në Kenia për organizatën jofitimprurëse Marche Africa Milele, ishte rrëmbyer në 20 nëntor 2018 në fshatin shumë të varfër të Chacama, rreth tetëdhjetë kilometra larg kryeqytetit Nairobi.

Show More

Related Articles

Close