Vendi

Luan Veliu: Qeveria të stimulojë maturantët

Pandemia ndaloi edhe festen e maturës, te gjeneratës 2020!

T’jua “zbusim”, dëshprimin Atyre!

Ne gjithë kemi dikent, djal, vajz, të afërm apo të njohur, që sivjet mbarojn shkollimin e mesëm dhe nuk mundë të festojn ditët dhe mbramjen shum të pritur, ate të Maturës!

Rruga më çon disa her në dit rreth tre shkollave të mesme në Gostivar, të cilat sikur “lotojn” me nji heshtje te pa përshkruar, pa “zhurmën” e nxënësit, ku mungon kënga, vallja e gjat e fëmijëve tanë nxënës‐Maturant, mungojn tupanët (lodrat) të cilat me siguri kan qen të planifikuara, ashtu si vitet e kaluara, qē festonin gjeneratat me radh, mungon zëri i bylbilave të pranverës së muait Maj, mungon festa e Marurës së vitit 2020!

Apeli im është, të ngrem zërin edhe ndaj shtetit, Qeveris ti mbështesim ata,në “fatin” e dëshprimit, ti urojm, ti përgëzojm, dhuratat ti dyfishojm, ndërsa shteti të ju ndaj fonde të caktuara për secilin Maturant, këtu në Maqedonin e Veriut!
Ata, nuk mund ti lem të vetëm, Ata meritojn mbështetjen ton, fundja ç’faj kan Ata, nji gjenerat e tëre, e ardhmëris tonë..

Urime, Maturant!

Luan Veliu
Gostivar, 20.05.2020

Show More

Related Articles

Close